вівторок, 16 лютого 2016 р.

Створення та редагування відеофільмів (потокових презентацій).


Загальні вимоги до створення відеофільму
Термін відеофільм походить від терміна кінофільм (англ. cine-film - кіноплівка, кінофільм), який у широкому розумінні означає твір кіномистецтва. Відеофільм відрізняє від кінофільму спосіб фіксації даних: кінофільм - на фотографічних плівках із використанням кінокамер, а відеофільм - на відеокасетах і відеодисках із використанням відеокамер. Для невеликих за розміром кіно- та відеофільмів використовують термін кліп (англ. clip - стискувати, обрізати), або відеокліп.

Останнім часом відеокліпи широко використовуються у музичній індустрії. їх називають музичними відеокліпами.

За своєю структурою і технологією створення потокові презентації фактично є відеофільмами (відеокліпами), призначеними для представ¬лення чого-небудь нового: ідей, проектів, продукції, товару тощо. Для створення потокових презентацій використовують відеоредактори.
На першому етапі, перед початком створення відеофільму, необхід¬но розробити його сценарій. Сценарій - це детально розроблений план проведення якого-небудь заходу, здійснення яких-небудь дій. Сценарій навіть невеликого відеокліпу повинен мати внутрішню структуру (ком¬позицію). Сценарій повинен бути детальним, з посекундним плануван¬ням усіх дій.
На другому етапі відбувається зйомка всіх епізодів згідно із сцена¬рієм, готуються фотографії, рисунки, підбирається музика, записується звуковий супровід. Часто відеофільм створюється на основі раніше відзнятого відеоматеріалу. Наприклад, фільм про певний період історії країни, фільм-розповідь про життя визначних людей, навіть фільм про ваш клас, мабуть, буде створюватися на основі вже існуючих докумен¬тальних кадрів, фотографій, документів тощо.
На третьому етапі здійснюється монтаж - процес опрацювання та структурування окремих об'єктів (кадрів) для отримання цілісного твору - відеофільму. У процесі монтажу відзнятий матеріал редагується, уточнюється сценарій, накладається звук і титри - текстові коментарі до кадрів тощо.

Створення відеофільму за допомогою програми Windows Movie Maker або Кіностудії

Типи файлів які можна імпортувати в програму?

При спробі імпортувати в проект відео з розширенням * .mp4 Movie Maker видасть помилку. І тоді постає питання - як монтувати відео, якщо додаток «розуміє» не всі файли? Варіантів два: завантажуйте тільки «правильні» файли або ж користуйтеся програмами по перекодированию відео. Хороша новина, програма Кіностудія  для Windows 7 і далі, вже "розуміє" це тип файлів.

Отже, в проект можна додавати наступні формати відео: .asf, .avi, .dvr-ms, .m1v, .mp2, .mp2v, .mpe, .mpeg, .mpg, .mpv2, .wm і .wmv

І ось такі формати аудіофайлів: .aif, .aifc, .aiff .asf, .au, .mp2, .mp3, .mpa, .snd, .wav і .wma, і файли картинок: .bmp, .dib, .emf , .gif, .jfif, .jpe, .jpeg, .jpg, .png, .tif, .tiff і .wmf.


Вдалих вам проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар