вівторок, 1 березня 2016 р.

Пошук інформації в Інтернеті




Підвищення ефективності пошуку

Нижче наведено кілька порад щодо покращення результатів пошуку.



Використовуйте конкретні слова, а не загальні категорії.
Наприклад, замість пошуку за словом "собаки" шукайте конкретну породу собак.

Цілі фрази можна шукати, взявши їх у лапки. Якщо ключові слова для пошуку брати в лапки, буде знайдено тільки ті веб-сторінки, які містять ці слова в заданому порядку. Якщо не використовувати лапки, то буде знайдено всі сторінки з цими словами, незалежно від порядку розташування слів на сторінці.

Знак мінус (-) перед ключовим словом вказує на те, що пошуковій службі не слід шукати сторінки з цим терміном. Використання знака мінус дозволяє отримати веб-сторінки, що не містять цього слова. Слід стежити, щоб між знаками та ключовими словами не було пробілів (наприклад, -Bogart, а не - Bogart).

Уникайте таких загальних слів, як «деякий», «свій» або «цей», якщо тільки вони не містяться в конкретній назві, яку потрібно знайти. Якщо таке слово є частиною того, що потрібно знайти (наприклад, назви пісні), візьміть всю фразу разом із загальним словом у лапки.

Використовуйте синоніми або альтернативні терміни. Підходьте до пошуку творчо або скористайтеся словником. Введіть у вікні пошуку слово тезаурус, щоб знайти тезаурус в Інтернеті.

Шукати тільки на вказаному веб-сайті або домені. Щоб звузити пошук до меж певного сайту, введіть потрібний пошуковий термін, а потім site: і адресу веб-сайту, на якому потрібно виконати пошук.
Наприклад, щоб знайти на веб-сайті Майкрософт інформацію про віруси, введіть вірус site:www.microsoft.com (без пробілів між site: та URL-адресою).

Користуйтеся спеціальними пошуковими службами або системами, для пошуку зображень.

інформація з сайту http://windows.microsoft.com/uk-ua/windows/tips-searching-internet




Дайте відповіді на запитання

перевірте засвоєний матеріал



Немає коментарів:

Дописати коментар